Akoestisch advies

Geluidsoverlast, in de vorm van galm in werk ruimtes wordt meer en meer onderkent als een serisus probleem, concentratie problemen, vermoeidheid, regelmatig hoofdpijn tot zelfs vormen van gehoorbeschadiging kunnen hun oorsprong vinden in slechte akoestiek.


Veel van de gebouwen zijn niet ontworpen met de kennis van nu en zelden is er rekening gehouden met het geluid.


Gelukkig zijn er de afgelopen jaren enorm veel producten ontwikkelingen en kennis bijgekomen die kunnen helpen dit probleem serieus en doeltreffend aan te pakken.


Door jaren ervaring met het bouwen en isoleren van onder anderen geluidstudio's en ook het opnemen van geluid, waarbij akoestiek ook een grote rol speelt is de facinatie ontstaan over de werking van geluid en de effecten er van.


Met deze wetenschap, met daarbij de kennis van de huidige mogelijkheden technieken en beschikbare materialen kunnen we op een laagdrempelige manier u adviseren over de mogelijke opties en stappen om ruimtes, ook met een lager budget te behandelen.


Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van akoestieshe schermen, reflectie sprijders, absorberende wandpanelen van zowel hout als polyesterfilt al dan niet met opdruk, of het ophangen van baffies, geluid absorberende vitrage en of gordijnen, lampenkappen, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Hiernaast werken we inmiddels samen met een aantal parteners, waarmee we ook maatwerk kunnen leveren.


IMAG0396

2021©Ronald van der Spek